VM sølv i squat og ny indehaver af titlen som Dk´s bedste styrkeløfter

I går løftede Nicki Lentz til VM i styrkeløft i herrernes -93 kg klasse.

Nicki har haft et kanon forår, med nogle virkeligt gode resultater, og formen op mod VM er bare fortsat med at stige. Forventningerne var derfor skruet i vejret til en god præstation til hans første senior VM i udstyr.

Dagen startede dog ikke helt problemfrit, idet at dommerne ikke ville godkende Nickis squatdragt, pga. et hul i stoffet. Nicki var derfor nødt til at købe en helt ny dragt på stedet og forsøge at løfte i den. Det skal nævnes at dette absolut ikke er nogen nem øvelse, da det typisk tager flere træninger blot at få udvidet en ny dragt så man kan passe i den. Og derefter skal stropperne typisk syes ind så de sidder korrekt. Nicki havde dog ikke flere dage at gøre godt med, da der var under to timer til stævnestart. Men med god hjælp fra head coach Jørgen Rasmussen og DK´s bedste styrkeløfter hidtil, Trine Bagger, lykkedes det både at få udvidet dragten og syet stropperne ind inden opvarmningen skulle gå i gang.

Således var Nicki klar til at tage hul på VM i en ny og uprøvet dragt, en situation som ville stresse de fleste, men heldigvis ikke Nicki som har en imponerende tro på egne evner. Den tro har han selvfølgelig ikke uden grund, og det viste han også på platformen da han blæste 340kg op i første forsøg som var det papir. I andet forsøg gik det ud over 355kg som også var papir og i sidste forsøg gik han på 370kg for at forsøge at fraviste disciplin gulmedaljen fra den russiske løfter Inzarkin. Igen blæser Nicki vægten op, men desværre er han ikke kommet helt i dybde og løftet underkendes. De 355kg rækker dog til en flot sølv medalje i squat, og levner ingen tvivl om at Nicki skal kæmpe med om guldet til næste år.

Efter squat kommer bænkpres, og også i denne disciplin har Nickis niveau rykket sig betragteligt. Nicki åbner derfor let med 217,5kg i første forsøg og springer derefter på 225kg i andet som vil være ny pr og ny dansk rekord. Desværre bliver nedtagningen ikke god og løftet underkendes. I tredje forsøg går det bedre og de 225kg bliver løftet let og godkendes. Det giver dermed en ny pr og en ny dansk rekord på 2,5kg.

Ligesom de to andre discipliner har Nickis dødløft også kørt rigtigt godt i træningen op til VM. Startvægten er derfor på 275kg, som Nicki løfter let i første forsøg. I andet forsøg øges der til 290kg, men desværre er der en smule nedafgående bevægelse i toppen af løftet, og det underkendes. I tredje forsøg bliver de 290kg derimod løftet helt uden problemer, og godkendes. Det giver Nicki en ny pr i dødløft på 2,5kg men hvad er vigtigere så giver det ham en total på 870kg, hvilket er 12,5kg pr, og samtidig er nok til at lave massive 550,27 wilks point. Det betyder at Nicki slår Trines resultat fra i mandags med 1,12 point, og det er således ham som nu kan smykke sig med titlen, Danmarks bedste styrkeløfter nogensinde. Et vanvittigt flot resultat, især den nye squat dragt taget i betragtning.

Hvis Nicki formår at fortsætte den gode udvikling så er det helt sikker at der ligger nogle vanvittige resultater og venter i fremtiden.

1 tanke om “VM sølv i squat og ny indehaver af titlen som Dk´s bedste styrkeløfter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.