Trine løfter sig til en VM bronze medalje i dødløft

Mandag løftede Trine Bagger til VM i styrkeløft i kvindernes -52kg klasse og det endte med en helt fantastisk præstation og en bronze medalje i dødløft.

Det startede dog knap så godt ud, da dommerne ikke var helt tilfredse med dybden på Trines første forsøg i squat med 152,5kg. Den blev derfor underkendt med dommerstemmerne 2-1. I andet forsøg bestilte Trine 155kg og her var dybden bedre, og løftet blev godkendt. I sidste forsøg var der 162,5kg på stangen, men de blev desværre for tunge i dag. Dermed måtte Trine gå fra squatten med kun ét forsøg godkendt. Det er værd at nævne at det er første gang i ca. tre år at Trine ikke har fået alle sine squats godkendt til et stævne, så det var en lidt hård start på VM.

Heldigvis er Trine ekstremt god til at holde et positivt fokus, og hun lod sig ikke påvirke af at squatten ikke kørte helt efter planen. Det sås tydeligt i bænkpres hvor hun med en stensikker serie med 3 godkendte løft på henholdsvis 95-100-102,5kg lavede 5kg pr og 7,5kg mere end til EM tidligere på året. Det var samtidig ny dansk rekord med 5kg.

I dødløft var der mulighed for at kæmpe med om medaljerne, hvis alt gik efter planen. Trine lagde ud med at løfte 175kg let i sit førte forsøg. Herefter lavede hun 180kg i andet forsøg, som samtidig var en pr på 2,5kg og ny dansk rekord. Af taktiske årsager hed tredje forsøget 187,5kg, men det blev desværre en anelse for tungt på dagen. Det gjorde dog ikke så meget, for nærmeste konkurrent missede også 187,5kg og dermed kunne Trine velfortjent modtage bronze medaljen i dødløft.

Trines total endte på 437,5 kg, hvilket er ny dansk rekord med 2,5kg. Totalen gav endvidere en wilks score på hele 549 point, som betyder at Trine stadig er den bedste danske styrkeløfter nogensinde på tværs af alle vægtklasser, nu blot med yderligere 4 point. En virkeligt imponerende præstation.

Det gælder for styrkeløft, som for så mange andre ting i livet, at man først lærer sin sande styrke at kende, når man møder reel modgang og stadig formår at overvinde det og præstere på højeste niveau. Med andre ord er det let at præstere på et højt niveau når alting går godt, men en sand mester er den som også kan præstere på et højt niveau når alting går dårligt.

Med tanke på den periode Trine har været igennem op mod VM, er der i min optik ingen tvivl om at Trines præstation var en sand mester værdig.

 

1 tanke om “Trine løfter sig til en VM bronze medalje i dødløft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.