Jane løfter sig til en VM bronze medalje i et tæt opgør

I dag løftede Jane Aaberg til VM i kvindernes -84kg vægtklasse.

Jane har trænet hårdt op til stævnet, og hun har prøvet en masse nye tekniske ting af. Så det skulle blive spændende at se hvad der var til på dagen.

I squat lagde Jane ud med at løfte 202,5 kg i første forsøg som var legende let. I andet forsøg gik hun på 212,5kg og også denne vægt blev fint løftet og godkendt med alle tre dommerstemmer. Det var en pr på 2,5kg i -84kg klassen. I sidste forsøg blev der bestilt 217,5kg. Dette løft blev en dødsgrinder uden lige, men heldigvis kom den op og to af de tre dommere var tilfredse med Janes præstation og kvitterede med hvide lamper. Dette var en massiv PR på 7,5kg og tilmed ny dansk rekord med 2,5kg. En virkeligt god start på Janes VM.

I bænkpres åbnede Jane let med 105kg i første forsøg som blev godkendt. Herefter gik hun på 110kg i andet forsøg som også blev godkendt, omend lidt tungere end første forsøget. I tredje forsøg skulle der prøves på 112,5kg som ville være en tangering af pr, men desværre kneb det med at strække højre armen helt og løftet blev ikke godkendt.

Jane er forsvarende verdensmester i dødløft, så nu gjaldt det om at forsvare den titel. Med en let åbner på 212,5kg var Jane på en anden plads efter første runde. I andet forsøg løftede Jane 222,5kg, og igen var hun på en anden plads efter rundens afslutning. Andet forsøget var dog ikke noget decideret nemt løft, og konkurrencen var nu blevet rigtigt tæt i kampen om medaljerne. Således kunne udviklingen i konkurrencen gøre at Jane kunne ende med alt fra en 4. plads til en 1. plads i dødløft, afhængig af hvad de andre ville få godkendt. I sådan en situation gælder det om at have den taktiske forståelse på plads, hvilket Jørgen Rasmussen heldigvis er garant for qua hans mange års erfaring som head coach til de store internationale stævner. Taktikken blev derfor først at melde Jane på 232,5 kg for at se hvad dem der løftede mindre ville få godkendt. Da ingen af dem fik deres tredje forsøg godkendt, meldte Jørgen ned til det mindst mulige som potentielt ville kunne give en guld medalje, nemlig 227,5kg. Hvis Jane fik dette løft, og Amerikaneren som hun kæmpede med, missede sit løft, ville Jane igen kunne kalde sig verdensmester i dødløft. Modsat, ville hun skulle nøjes med bronze medaljen hvis hun ikke fik løftet godkendt. Lad det være sagt med det samme, Jane er en kran, og tilmed en brølstærk en af slagsen. I et løft som måske godt kan betegnes som ikke helt teknisk optimalt, kæmper hun stangen op til fuld udretning og alting ser ud til at være fint. Desværre er dommerne ikke enige, og to af dem underkender løftet. Jane ender dermed som Bronze vinder i dødløft, efter en meget tæt kamp om guldet.

I totalen bliver det til 550kg, hvilket blot er 2,5kg under hendes bedste total.

Jeg har kun arbejdet med Jane i ca. 10 uger frem mod VM. Hendes præstation i dag, kan derfor i høj grad tilskrives Jørgen Rasmussen som hidtil har stået for Janes træningsplanlægning og som fortsat yder en kæmpe indsats med den praktiske træning i Horsens Styrkeløft Klub.

Janes resultat i dag vidner om et langt større potentiale, så nu går jagten ind på at finde de små marginaler som kan være med til at sikre endnu flere kilo på stangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.