Europas stærkeste squatter!

I dag var det Nicki Lentz som skulle løfte til EM i styrkeløft i herrernes 93 kg klasse.

Siden vi lavede nogle store ændringer i Nicki’s træningsfrekvens, volumen og intensitet i december måned sidste år, så er styrken kun gået fremad. Det viste sig senest til EM senior i klassisk styrkeløft på hjemmebane i Thisted, hvor Nicki udraderede den eksisterende danske total rekord med 20 kg. Undervejs præsterede han samtidig det tungeste raw squat nogensinde i Dansk Styrkeløft på tværs af alle vægtklasser, med massive 290 kg.

I dag skulle udstyret på, da Nicki er gået all in på udstyrsstyrkeløft. I første forsøg lagde Nicki ud med et let squat på 337,5 kg, endda med pause i bunden for at vise ekstra overskud. I andet forsøg blev 347,5 kg løftet let og fint, og allerede her var der ingen af konkurrenterne der kunne være med. I sidste løft, squattede Nicki overbevisende 355 kg, som blev godkendt med alle tre dommerstemmer. Således kan Nicki nu kalde sig Europas stærkeste squatter i 93 kg klassen, endda med 20 kg ned til nummer 2. Oven i hatten så var Nicki´s 355 kg i squat nok til at give ham 223.08 wilks point, hvilket rangerer hans squat som det bedste nogensinde i Dansk Styrkeløft på tværs af alle vægtklasser. Det var samtidig ny dansk rekord og pr med 25 kg.

Traditionen tro, kommer bænkpres efter squat, i hvert fald i styrkeløft sammenhæng. Også her lavede Nicki en let serie med henholdsvis 207,5 kg i første forsøg, 217,5 kg i andet forsøg og 222,5 kg i tredje forsøg. Dette gav Nicki endnu en dansk rekord med 2,5 kg og en ny pr med 7,5 kg. Det gav en 7. plads i bænkpres.

Videre til dødløft, hvor der skulle samles godt sammen i håb om at kunne være med i medaljekampen. Nicki lagde ud med lette 265 kg efterfulgt af lige så lette 280 kg i andet forsøg. Han lå herefter på en samlet 4. plads efter Alexander Huber fra Østrig på 3. pladsen. Da Huber i hans 3. forsøg ikke får godkendt 295 kg, åbner det op for at Nicki kan være med i kampen om 3.pladsen. Det kræver dog at han skal løfte 300 kg i sit sidste dødløft, hvilket vil være pr med 12.5 kg. Ikke nok med det, så vil Nicki hvis han får dette løft, lave ny dansk rekord i total, samt slå Trine Baggers wilks point rekord fra i torsdags. De 300 kg får en flyvende start og bliver flået fra gulvet, men desværre går de i stå lige over knæene, og Nicki må give fortabt. Det var tydeligt at Nicki ikke fandt den optimale startposition, ærgerligt ærgeligt.

Nicki ender dermed med en total på 857,5 kg, hvilket giver en flot 4. plads samlet set og en pr i totalen på 27,5 kg. En imponerende præstation til hans første internationale udstyrsstævne.

Jeg har været så heldig at træne Nicki, siden han i 2013 kom til Aalborg for at uddanne sig til fysisk træner. Nicki er et kæmpe talent, og med den struktur vi sammen har fundet frem til i hans træning, bliver det meget spændende at se hvor langt han kan komme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.