Jane bliver Europamester i dødløft – igen!

I dag løftede Jane Aaberg til EM i kvindernes +84kg vægtklasse. Jane var rykket op i denne vægtklasse grundet bedre medaljechancer end i hendes sædvanlige vægtklasse -84kg.

Janes træning op mod stævnet har været rigtig god, og alle tre øvelser lovede godt.

Da Jane på sigt skal blive ved med at løfte i -84kg klassen vejede hun ind som den klart letteste på ”sølle” 86.85 kg, hvor den tungeste i klassen var en ungarsk løfter på godt 123 kg.

I squat lagde Jane ud med et let løft på 207,5 kg i første forsøg. Andet forsøg var ligeså let på 217,5kg. Det skal her bemærkes at det var denne vægt som Jane lavede i 3. forsøget til VM sidste år. Der var det dog et all out 3. forsøg, hvor det nu var et let 2. forsøg. Derfor blev der i sidste forsøg bestilt 225 kg. Og minsandten om ikke også denne vægt blev løftet let, i hvert fald vil nogle mene at det var nærmest eksplosivt, når man tager Janes normale tempo i betragtning. Desværre var to af dommerne ikke enige og underkendte løftet af to forskellige årsager. Dog tegner fremtiden godt for at få flere kilo med i squatten for Jane. De 217,5 kg var samtidig dansk rekord.

Bænkpres er ikke Janes favorit disciplin, men under opkøringen til EM havde vi leget med nogle tekniske ændringer i trøjen som skulle afprøves. Det havde virket lovende i træningen og det vidste sig at det også virkede fint på plateauet. Jane lavede en stensikker serie på 107,5 kg i først forsøg, 112,5 kg i andet forsøg og hele 117,5 kg i tredje forsøget. Dette var 7,5 kg mere end hvad hun fik med til VM sidste år.

I dødløft har vi også prøvet et par tekniske ændringer af og for et par måneder siden lykkedes det Jane at identificere en teknik som virkede ret effektiv. Træningen i dødløft op til EM har derfor kørt rigtigt godt, og forventningerne var store til denne disciplin. Og Jane skuffede bestemt ikke. Med serien 215-225-235 kg sluttede Jane hele 35 kg foran den nærmeste konkurrent, og kunne dermed kalde sig Europamester i dødløft. Samtidig lykkedes det Jane med løftet på 235 kg at lave det tungeste dødløft på tværs af alle damernes vægtklasser, at lave en ny dansk rekord, samt PR med 5 kg.

Jane sluttede dermed med 8 godkendte løft ud af 9 mulige, som gav en total på 570 kg hvilket er 12,5 kg PR. Desuden kom hun over den magiske grænse på 500 Wilks point med 500.23 point. Samlet sluttede hun på en flot 4. plads i kampen mod de langt tungere løftere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.